Soal Jawab Remeh Temeh Tentang Solat 2 Tapi Anda Malu Bertanya
RM19.90
Tiada Stok

ISBN

978-983-3494-97-2

Kod Buku

TBBK 1069

Tarikh Terbit

Feb, 2008

Jumlah Muka Surat

184

Sinopsis

Buku SOAL JAWAB REMEH-TEMEH TENTANG SOLAT 2 TAPI ANDA MALU BERTANYA… ini adalah kesinambungan daripada SJRT Solat 1 yang mendapat sambutan sangat menggalakkan. Namun buku ini membahaskan subjek ini dengan lebih mendalam dan luas meliputi persoalan pembahagian air, najis dan cara membersihkannya, wuduk, tayamum, azan dan iqamah yang merupakan mukadimah solat. Perbahasan bahagian kedua pula menghalusi subjek solat secara menyeluruh bermula dengan penetapan waktu solat, rukun solat, sunat solat, solat sunat dan solat musafir. Malah setiap rukun solat dibahaskan dengan terperinci satu persatu dalam bab berasingan. Buku ini dipersembahkan dalam bentuk yang lebih santai, mudah dibaca dan relaks, tetapi berautoriti berdasarkan rujukan buku-buku tulisan ilmuwan muktabar. Selain itu, dalil-dalil al-Quran dan hadis yang dimuatkan dalam buku ini disertakan matan yang lengkap berbaris dan terjemahan yang tepat.

 

Kelebihan 1

Dipersembahkan dalam bentuk yang lebih santai, mudah dibaca dan relaks, tetapi berautoriti berdasarkan rujukan buku-buku tulisan ilmuwan muktabar.

Kelebihan 2

Dalil-dalil al-Quran dan hadis yang dimuatkan dalam buku ini disertakan matan yang lengkap berbaris dan terjemahan yang tepat.