Pengenalan

Telaga Biru Sdn. Bhd. (429118-A) telah ditubuhkan pada tahun 1997. Diasaskan oleh Tuan Hj. Waharp Yusoff yang mempunyai pengalaman melebihi 30 tahun dalam industri muzik dan audio visual. Penubuhannya adalah bertujuan untuk berkongsi ilmu pengetahuan bagi santapan minda dan rohani melalui sumber-sumber berbentuk lisan, audio dan visual yang di sampaikan melalui kaset, CD VCD, DVD, buku dan majalah. Usaha ini dibuat agar Muslim dan Muslimat dapat memanfaatkan ilmu yang diperoleh untuk membentuk fikrah yang murni di samping medekatkan diri kepada Allah dan Rasul-Nya

 

Misi/Objektif

Menerbitkan bahan media cetak dan media eletronik serta khidmat latihan yang tulus, holistik, ilmiah, professional dan praktikal bagi membangunkan sumber manusia yang berilmu, beramal dan bertakwa dengan menawarkan produk serta perkhidmatan seiring dengan pembangunan teknologi dan industri yang terkini.

Visi

Kami bertekad untuk menjadi sebuah syarikat penerbitan dan perundingan yang bertaraf antarabangsa dengan menyediakan produkdan perkhidmatan yang berkualiti, elektif, dan efisien untuk berdakwah serta mendidik manusia ke arah mengamalkan cara hidup Islam berpandukan akidah, syariat, dan akhlak Islamiah demi kebaikan dunia dan akhirat.

 

Bersama